Paikallisuutiset

Kajaanilaiset tekivät pontikalla tienestiä, sillä se maistui markkinaväelle ‒ tarinoita korpikuusen kyynelistä Kainuun museon kesänäyttelyssä

Kainuun museon galleriahuoneessa on tänä kesänä pääosassa viinan poltto.

Puinen viinalekkeri on peräisin 1800-luvulta. Se on esillä Kainuun museon Korpikuusen kyyneleet – Pontikan historiaa -näyttelyssä. Kuva: Veera Kontula

Viinankeitto oli Kainuussa tuttua jo 1600-luvulla. Kajaanilaiset tekivät kotipoltolla tienestiä etenkin markkinoiden aikaan, kun he myivät tuotteitaan markkinaväelle.

Eurooppalaiset oppivat tislaamaan viinaa keskiajalla. Suomalaiset keittelivät viinansa aluksi muualta tuodusta viinistä, mutta pian no

Kommentoi Ilmoita asiavirheestä